Vin

Caiano produserer vinene Caiano Chianti Classico og Caiano Chianti Classico Riserva. Vinene lages av druetypene Sangiovese, Cabernet Sauvignon og Merlot. Caiano arbeider kontinuerlig med å utvikle en høykvalitetsvin, og siden gården ble overtatt i 1997 har vi blant annet foretatt betydelige investeringer i nytt og moderne utstyr som temperaturstyrte fermenteringstanker og franske eikefat for lagring. Vinmarkene gjennomgår også et fornyingsprogram og per i dag er ca halvparten av vinmarkene på ca 75 mål nyplantet.

Arbeidet så langt har båret frukter ved at vinene fra Caiano allerede i 1999 kvalifiserte til å bruke det italienske kvalitetsmerket DOCG. Dette betyr i praksis at vinen er underlagt en kvalitetskontroll med hensyn til druesorter, sensorisk kontroll og strenge produksjonskrav. Enologen Riccardo Galli er konsulent for produksjonen

Caiano Chianti Classico
Vinen har en dyp, nærmest rubinrød farge, lukter frisk og fruktig, god balanse med integrerte eiketoner. Har det typiske særpreget som druesorten Sangiovese gir. Den tåler lagring og vil utvikle seg videre i 2-4 år. Vinen passer fint til bl.a. grillretter, stor/småfe, svin, pasta og fisk, men er også utmerket til bare å nytes som den er. Caiano Chianti Classico er blitt godt mottatt i Norge. Vinen selges på Vinmonopolet i Norge.

Caiano Chianti Classico Riserva
Dyp rød farge, fin fruktighet med innslag av mørk plomme, behagelige eiketoner, god balanse.

Viner på Vinmonopolet (bestillingsutvalg):

Caiano Chianti Classico 2006

Caiano Chianti Classico Riserva 2004 (75 cl) – varenummer 4256801

Caiano Chianti Classico Riserva 2004 (150 cl) – varenummer 3448905

Grossist/Distributør: Vectura AS